Zwanger

bevalling

Voorbereiden op de bevalling

Er zijn een groot aantal cursussen die jou, maar ook je partner, helpen bij de voorbereiding op je bevalling. De ene cursus is niet beter dan de andere, ga na welke cursus het beste bij je past. De meeste cursussen beginnen rond de 24 weken zwangerschap. Het is verstandig om rond de 16 weken in te schrijven.

Zwangerschapscoaching en coaching na de bevalling

Als je op zoek bent naar een cursus die je niet alleen tijdens de zwangerschap kunt volgen, maar ook na de bevalling, dan is ZwangerschapsCoaching wellicht iets voor jou. Tijdens deze cursus ben je zowel actief door middel van oefeningen, als interactief bezig met je zwangerschap, bevalling en kraamperiode.

Info: www.careynengezin.nl

Zwangerschapsyoga

Yoga is een vorm van bewustwording. De cursus is erop gericht je lichaam te beheersen en te ontspannen via  ademhalingstechnieken en lichaamsoefeningen. De oefeningen zijn heel rustgevend. Ook massage en contact maken met je ongeboren kindje komen aan de orde.

Info:
Just body & mind (Woerden): www.justbodymind.nl
Nerima Okondo (Woerden): 0348-419231
Gieta Bharos (de Meern): www.yogaleven.nl
Mayi Yoga (Montfoort): www.mayi-yoga.nl
Zwangerschapsyoga Careyn: www.careynengezin.nl
Yoga Art (Oudewater): www.yogaoudewater.nl

 

Snelcursus Goed Bevallen

Ben je op zoek naar een korte en praktische cursus over bevallen? Dan is deze cursus wellicht geschikt voor jou. In twee bijeenkomsten krijg jij en eventueel je partner alle informatie die kan helpen bij je bevalling.

Info: www.careynengezin.nl

HypnoBirthing

Hypnobirthing is een volledige prenatale cursus voor aanstaande moeders en hun partner. Tijdens de geboorte van hun kind, zullen vrouwen die HypnoBirthing gebruiken, heel diep ontspannen. Cursisten leren hoe ze deze “gefocuste ontspanning” kunnen aanwenden wanneer zij dat willen.

Info: www.bemindkind.nl

Zwangerschapscursus Mensendieck

Mensendieck staat voor de bewegingsleer waarbij bewustwording van de houding en het gebruik van spieren centraal staat. De cursus is gericht op het verbeteren van de houding tijdens dagelijkse activiteiten als staan, lopen, tillen, dragen en bukken. Verder wordt er aandacht gegeven aan spierversterkende en ontspanningsoefeningen. Er is aandacht voor individuele  zwangerschapsklachten en je krijgt nuttige informatie en tips over de bevalling.

Info: www.zwangerenoefentherapie.nl

Haptotherapie

Deze cursus wordt gegeven door een gespecialiseerd fysiotherapeut. Tijdens deze cursus staan het voelen en aanraken centraal. Je volgt deze cursus met je partner en jullie leren hoe je tijdens de zwangerschap, bevalling en de tijd erna elkaar en de baby nog beter kunnen aanvoelen en vasthouden.

Info: www.haptotherapiepraktijkloesgeerlings.nl

Cursus Zwanger & Fit

Als je zwanger bent is het goed om gerichte oefeningen te doen die helpen het lichaam optimaal te houden. Daarnaast is het fijn om praktische informatie te krijgen over de zwangerschap, bevalling en de periode daarna. Deze complete cursus kun je al vanaf 24 weken zwangerschap volgen. Op de zevende les is ook je partner van harte welkom.

Info: www.careynengezin.nl

ZwangerFit Fitness

Voor een goede en gezonde zwangerschap is het belangrijk om te blijven bewegen. Zo houd je je lichaam in conditie en het helpt bij het verminderen en zelfs voorkomen van diverse zwangerschapsklachten. Ook na de bevalling kun je bij ZwangerFit Fitness terecht om je lichaam weer in vorm te brengen. Samen met andere jonge moeders werk je aan je buik-, bil- en beenspieren. Uiteraard is er ook gelegenheid om ervaringen uit te wisselen.

Info: www.careynengezin.nl

Zwangerschapspilates

Een actieve cursus waarbij je tijdens de zwangerschap werkt aan je houding en spierversterking. Er is aandacht voor onder andere de ademhaling, concentratie en ontspanning. De oefeningen worden aangepast aan de zwangerschapsduur waarin je je bevindt.

Info:
Just body & mind (Woerden): www.justbodymind.nl
Gieta Bharos (Woerden): www.yogaleven.nl
Mirjam van Gameren (Woerden): www.justpilates.nl

Samen Bevallen

Tijdens de cursus worden jullie uitgebreid geïnformeerd en leren jullie praktische technieken die je bij de bevalling kunt toepassen. Tijdens de cursus is er ook steeds aandacht voor de ondersteunende rol van de partner, zodat deze actief betrokken kan zijn bij jouw bevalling. Het is een meerwaarde voor jullie zwangerschap en bevalling om met elkaar je voor te bereiden op de geboorte van jullie kindje.

Info: www.samenbevallen.nl

Mom in Balance

De ambitie van Mom in Balance is zoveel mogelijk (aanstaande) moeders zich sterk en energiek te laten voelen, de juiste keuzes te laten maken om volop te genieten van het moederschap in combinatie met het behouden van je persoonlijke ambities en doelen.
Er zijn 3 typen workouts – Zwanger Workout voor een fitte actieve zwangerschap – Back in Shape Workout voor een sterk herstel vlak na je bevalling – Mom in Shape om sterk en energiek in het dagelijks leven te staan

Info: www.mominbalance.com

Van buik tot baby

Deze cursus wilt aanstaande ouders meer meegeven dan vertrouwen in de bevalling. Het unieke aan deze cursus is de aandacht voor de periode na de bevalling.

Info: www.vanbuiktotbaby.nl

Hecht zwanger

Wil jij je graag verbinden met je nog ongeboren kindje, al vanaf het allereerste begin? Wil je je bewust worden van de invloed die je hebt op de emotionele ontwikkeling van je baby en wil je leren hoe je die op een positieve manier kunt aanwenden? Je bent zwanger en je wilt je baby de beste start geven die mogelijk is. De training “hecht zwanger” geeft kennis en tools om bewust een sterke band met je kindje te creëren.

Info: www.hechtzwanger.nl

 

Zwangerschapsbegeleiding Montfoort

Bij Zwanger &zo wordt uitgelegd wat je het beste kunt doen en laten tijdens je zwangerschap. Ze geven tips over houding en beweging en hoe je fit kunt blijven. Daarnaast wordt uitgebreid aandacht besteed aan wat je tijdens een bevalling kunt verwachten en hoe jij je daar goed op kunt voorbereiden.

Info: www.zwangerenzomontfoort.nl

Praktijk voor zwangerschapsbegeleiding (IJsselstein)

In deze praktijk kun je terecht voor:

  • Zwangerschapscursussen
  • Postpartum cursussen
  • Individuele zwangerschapsbegeleiding
  • Fysiotherapeutische behandeling (van zwangerschapsgerelateerde klachten)
  • Zwangerschapsmassage
  • Behandeling van varices (spataderen) pré- en postnataal

Info: www.zbij.nl