: AANMELDEN

Aangifte

Na de bevalling moet jullie kindje aangegeven worden bij de gemeente. Dit moet gebeuren binnen 3 werkdagen na de geboorte en in de gemeente waar het kindje is geboren. De vader kan het kind aangeven, maar ook iemand anders die bij de geboorte aanwezig is geweest. Voor de aangifte heb je beide legitimatiebewijzen nodig, een verklaring van de verloskundige en een erkenningsverklaring als jullie niet getrouwd zijn of geen geregistreerd partnerschap hebben. Je kunt eventueel je trouwboekje meenemen, om je kindje daarin bij te laten schrijven. Heeft één van de ouders of beide een andere nationaliteit, dan kan het zijn dat er andere regels gelden. In geval van twijfel kunnen jullie contact op nemen met de gemeente. Doe dit op tijd, dus in de zwangerschap, als er dan nog iets geregeld moet worden is hier tijd voor.

Ben je niet getrouwd of heb je geen geregistreerd partnerschap, dan is het belangrijk om al in je zwangerschap erkenning te regelen. Dit heet officieel ‘erkenning van de ongeboren vrucht’. Regel dit bij voorkeur vóór 24 weken zwangerschap!

Geboorteaangifte in Woerden

Geboorteaangifte kan alleen op afspraak.
Klik hier om online een afspraak te maken of bel 14-0348 of (0348) 428 911.

Geboorteaangifte in Montfoort

Geboorteaangifte kan alleen op afspraak.
Klik hier om online een afspraak te maken of bel (0348) 476400.

Geboorteaangifte in Utrecht

Geboorteaangifte kan alleen op afspraak. De afspraak kan gemaakt worden op het stadskantoor in Utrecht of op het wijkservicecentrum in Vleuten – de Meern.
Klik hier om online een afspraak te maken of bel 14-030 of (030) 2860000.

Geboorteaangifte in Gouda

Geboorteaangifte kan op afspraak of tijdens de vrije inloopuren.
Klik hier om online een afspraak te maken of bel 14-0182 of (0182) 588444.