Anticonceptie

In onze praktijk ben je van harte welkom, ook als je niet bij ons bekend bent, voor plaatsen of verwijderen van je spiraal óf als je meer informatie over anticonceptie wilt.

Het is belangrijk om te weten welke vormen van anticonceptie er beschikbaar zijn en welke vorm het beste bij jou past. Onderstaande informatie kan je hierbij helpen. Op www.anticonceptie.nl kun je, naast informatie, gebruik maken van een anticonceptie check om te bepalen welke vorm van anticonceptie het beste bij je past.

Mocht het wenselijk zijn dan kun je een afspraak maken op ons anticonceptie spreekuur. Tijdens dit consult nemen we de diverse anticonceptiemethoden met je door. Hierbij betrekken wij jouw wensen, verwachtingen en eventuele medische indicaties, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Brochure met informatie over anticonceptie na de bevalling: Anticonceptie na de bevalling.
Brochure met informatie over anticonceptie voor jongeren: Anticonceptie voor jongeren.
Voor meer informatie over de verschillende soorten spiralen, klik dan hier.

Kosten

– Anticonceptieconsult (inclusief telefonische nacontrole): € 30,00
– Plaatsen of verwijderen spiraaltje (inclusief nacontrole): € 63,53 (mogelijk vergoed)
– Poging tot plaatsen spiraaltje: € 25,00 (niet vergoed)
– Echoscopische nacontrole spiraal (alleen bij plaatsing elders): € 30,00
– Wij zijn genoodzaakt € 25,00 in rekening te brengen voor afspraken die korter dan 24 uur van te voren- afgezegd worden of voor afspraken die niet worden nagekomen.

Kosten spiralen
T-Safe: €  70,95
Ballerine: €   119,00
Mirena: € 147,47
Kyleena: € 153,9

Wil je je aanmelden voor de controle of het verwijderen van je spiraal of een anticonceptiegesprek, klik dan hierWil je je aanmelden voor het plaatsen van een spiraal, klik dan hier.