Voorbereiden op de bevalling

Er zijn een groot aantal cursussen die jou, maar ook je partner, helpen bij de voorbereiding op je bevalling. De ene cursus is niet beter dan de andere, ga na welke cursus het beste bij je past. De meeste cursussen beginnen rond de 24 weken zwangerschap. Het is verstandig om rond de 16 weken in te schrijven.

 

Online cursussen


Samen Bevallen

Informeer via hun website naar interactieve livestreams en webinars bij jou in de buurt.


Mindful Zwanger & Bevallen
Normaal €197,- voor 8 lessen

Nu speciale prijs vanwege de Corona crisis: €49,97,-


Mind in geboorte
Biedt elke ochtend via Zoom op maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 10.45 uur gratis online zwangerschaps meditaties aan en gaan mogelijk hun trainingen ook online aanbieden komende tijd. Als je helemaal geen cursus wil doen of boeken lezen, dan is elke dag deze meditatie doen zowel goed voor ontspannen in de zwangerschap als tijdens de bevalling. Want dan lukt het door het dagelijkse mediteren in de zwangerschap waarschijnlijk veel makkelijker om in de meditatieve staat te komen die een geboorte vergemakkelijkt.


Ostara 

Zwangerschapscursus 5 online video’s voor 99 euro.


Hypnobirthing Babyopkomst

De online bevalcursus “HypnoBirthing” bevat 14 video’s en 8 downloads. Je hebt 6 maanden toegang tot de cursus voor een investering van € € 74,95.


Hypnobirthing en doula:
Eénmalige onlive live reeks


HypnoBirthing® de Mongan Methode:

 • 5 wekelijkse lessen van 2,5 uur: Tijdstip: 9.30 – 12.00 u Inclusief:
 • Het boek HypnoBirthing® de Mongan Methode (inclusief cd)
 • De originele HypnoBirthing MP3’s
 • Uitgebreid cursusmateriaal in het Nederlands
 • Prijs € 295,00 


Cursussen in onze praktijk

1-daagse bevalcursus hypnobirthing

De kracht van Mucha Mama hypnobirthing cursus ligt in het persoonlijk maken van de hypnobirthing oefeningen. Je leert en oefent samen met je partner verschillende technieken die je kunt gebruiken tijdens je bevalling. Deze oefeningen kun je alleen en samen met je partner toepassen. Je gaat aan de slag met het loslaten van jouw eigen belemmerende overtuigingen en werkt aan (zelf)vertrouwen, ontspanning en positieve gedachtes voor jouw bevalling. Je krijgt vooral al toegang tot de digitale omgeving, waardoor je al wat voorbereidend werk kunt doen. 


Door vooraf al te lezen, te kijken en in te vullen, maak je van die ene cursusdag samen een leerzame dag! Door na deze dag de oefeningen regelmatig te doen, merk je dat je jezelf kunt helpen om te ontspannen en vertrouwen in jezelf en je lichaam te hebben. Op deze manier helpen de oefeningen ook tijdens de zwangerschap al!


Door deze cursus samen met je partner te doen, geef je hem of haar ook de kans om jou actief te ondersteunen tijdens de bevalling. Hoe fijn is dat? Dat je partner weet hoe hij of zij je kan helpen en ondersteunen om de weeën op te vangen, in plaats van alleen je hand vast te houden? In de cursus is ook aandacht voor positieve betrokkenheid van het medisch team (verloskundige/gynaecoloog/etc.) tijdens je bevalling.

Docent/begeleider: Karin Beumer
Meer info over Karin en Mucha Mama Hypnobirthing: www.dreumeland.nl


Inspiratieworkshop Zwanger & Zijn

Op zoek naar balans, rust en energie tijdens je zwangerschap? Doe mee met de inspiratieworkshop Zwanger & Zijn! Yoga, mindfullness en haptonomie in één voor aanstaande moeders. Je leert aanwezig te zijn bij je veranderende lichaam, je gevoel en je gedachten. Bij jezelf te zijn en bij je baby. Je krijgt uitleg en oefeningen over de samenhang tussen ‘body en mind’ en hoe jij je goed kunt voelen tijdens jouw zwangerschap en bevalling. Zwanger & Zijn geeft inspiratie en coaching voor een nieuw leven en jóuw nieuwe leven.

Docent/begeleider: Anne Boumans
Meer info over Anne en Zwanger & Zijn: www.coachenincontact.nl


Cursussen in Woerden e.o.


Zwangerschapyoga

Yoga is een vorm van bewustwording. De cursus is erop gericht je lichaam te beheersen en te ontspannen via  ademhalingstechnieken en lichaamsoefeningen. De oefeningen zijn heel rustgevend. Ook massage en contact maken met je ongeboren kindje komen aan de orde.

Info:

Just body & mind (Woerden): www.justbodymind.nl
Nerima Okondo (Woerden): 0348-419231
Gieta Bharos (de Meern): www.yogaleven.nl
Bij Setske (Woerden en Harmelen): www.bijsetske.nl


HypnoBirthing

Hypnobirthing is een volledige prenatale cursus voor aanstaande moeders en hun partner. Tijdens de geboorte van hun kind, zullen vrouwen die HypnoBirthing gebruiken, heel diep ontspannen. Cursisten leren hoe ze deze “gefocuste ontspanning” kunnen aanwenden wanneer zij dat willen.

Info: www.hypnobirthing.nl


Zwangerschapscursus Mensendieck

Mensendieck staat voor de bewegingsleer waarbij bewustwording van de houding en het gebruik van spieren centraal staat. De cursus is gericht op het verbeteren van de houding tijdens dagelijkse activiteiten als staan, lopen, tillen, dragen en bukken. Verder wordt er aandacht gegeven aan spierversterkende en ontspanningsoefeningen. Er is aandacht voor individuele  zwangerschapsklachten en je krijgt nuttige informatie en tips over de bevalling.

Info: www.zwangerenoefentherapie.nl


Haptotherapie

Deze cursus wordt gegeven door een gespecialiseerd fysiotherapeut. Tijdens deze cursus staan het voelen en aanraken centraal. Je volgt deze cursus met je partner en jullie leren hoe je tijdens de zwangerschap, bevalling en de tijd erna elkaar en de baby nog beter kunnen aanvoelen en vasthouden.

Info: www.haptotherapiepraktijkloesgeerlings.nl


Zwangerschapspilates

Een actieve cursus waarbij je tijdens de zwangerschap werkt aan je houding en spierversterking. Er is aandacht voor onder andere de ademhaling, concentratie en ontspanning. De oefeningen worden aangepast aan de zwangerschapsduur waarin je je bevindt.

Info:
Just body & mind (Woerden): www.justbodymind.nl
Gieta Bharos (Woerden): www.yogaleven.nl


Samen Bevallen

Tijdens de cursus worden jullie uitgebreid geïnformeerd en leren jullie praktische technieken die je bij de bevalling kunt toepassen. Tijdens de cursus is er ook steeds aandacht voor de ondersteunende rol van de partner, zodat deze actief betrokken kan zijn bij jouw bevalling. Het is een meerwaarde voor jullie zwangerschap en bevalling om met elkaar je voor te bereiden op de geboorte van jullie kindje.

Info: www.samenbevallen.nl


Mom in Balance

De ambitie van Mom in Balance is zoveel mogelijk (aanstaande) moeders zich sterk en energiek te laten voelen, de juiste keuzes te laten maken om volop te genieten van het moederschap in combinatie met het behouden van je persoonlijke ambities en doelen.
Er zijn 3 typen workouts – Zwanger Workout voor een fitte actieve zwangerschap – Back in Shape Workout voor een sterk herstel vlak na je bevalling – Mom in Shape om sterk en energiek in het dagelijks leven te staan.

Info: www.mominbalance.com


Van buik tot baby

Deze cursus wilt aanstaande ouders meer meegeven dan vertrouwen in de bevalling. Het unieke aan deze cursus is de aandacht voor de periode na de bevalling.

Info: www.vanbuiktotbaby.nl


Hecht zwanger

Wil jij je graag verbinden met je nog ongeboren kindje, al vanaf het allereerste begin? Wil je je bewust worden van de invloed die je hebt op de emotionele ontwikkeling van je baby en wil je leren hoe je die op een positieve manier kunt aanwenden? Je bent zwanger en je wilt je baby de beste start geven die mogelijk is. De training “hecht zwanger” geeft kennis en tools om bewust een sterke band met je kindje te creëren.

Info: www.hechtleven.nl

 
2 handen op 1 buik

Zwangerschapscursus voor alleenstaande zwangeren.
2 Handen Op 1 Buik organiseert zwangerschapscursussen voor alleenstaande zwangeren. Speciaal voor jou omdat je graag een cursus volgt waar de focus ligt op de zwangere zonder partner. Of omdat je graag andere alleenstaande zwangeren wilt ontmoeten met wie je tips en ervaringen kunt uitwisselen.

Info: www.2handenop1buik.com


Praktijk voor zwangerschapsbegeleiding (IJsselstein)

In deze praktijk kun je terecht voor:

 • Zwangerschapscursussen
 • Postpartum cursussen
 • Individuele zwangerschapsbegeleiding
 • Fysiotherapeutische behandeling (van zwangerschapsgerelateerde klachten)
 • Zwangerschapsmassage
 • Behandeling van varices (spataderen) pré- en postnataal

Info: www.zbij.nl


Zwanger fit & mama fit (Waarder)

ZwangerFit is een combinatie van zwangerschapsbegeleiding en fitness. Naast een individueel fitnessprogramma is er aandacht voor voorlichting, bekkenbodem-, ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Zo wordt je goed voorbereid op de bevalling. Onderdeel van de cursus is ook de mogelijkheid tot het volgen van een partneravond. Op deze avond is er vooral aandacht voor de rol van de partner bij de bevalling.


MoederFit
Zwangerschap en bevalling hebben veel impact op het lichaam. Goed herstellen kost tijd en gerichte aandacht. MoederFit kan hierbij helpen. Elke cursist krijgt een individueel fitnessprogramma met accent op herstel van bekkenbodem- en buikspieren. Zo vormt MoederFit een ideale brug tussen zwangerschap en het weer hervatten van de dagelijkse bezigheden en  sport.

            Info: www.fysiotherapiemaxima.nl


Cursus EHBO bij baby’s en kinderen

Volg een cursus EHBO bij Baby’s en Kinderen. Speciaal voor cliënten van verloskundigenpraktijken een mooie korting. Nu je zelf zwanger bent, is het een goed moment om te leren hoe je eerste hulp kunt verlenen bij je kind(eren) via deze snelle en gemakkelijke cursus. Wacht dus niet langer en start nu met de cursus! Schrijf je hier in!