Voorbereiden op de bevalling

Er zijn een groot aantal cursussen die jou, maar ook je partner, helpen bij de voorbereiding op je bevalling. De ene cursus is niet beter dan de andere, ga na welke cursus het beste bij je past. De meeste cursussen beginnen rond de 24 weken zwangerschap. Het is verstandig om rond de 16 weken in te schrijven.

 

Cursussen

 

Samen Bevallen

Een cursus om je samen voor te bereiden op de komst van jullie kindje. Je kunt kiezen uit verschillende opties: een complete cursus, een privé-cursus, een minicursus, een herhalingscursus, een weekendcursus en een English Spoken Course. Klik hier voor meer informatie.

 

Mindful Zwanger & Bevallen
Een cursus die je zowel online kan doen, als ook op locatie! Combineer een complete zwangerschapscursus met mindfultechnieken. Klik hier voor meer informatie. 

 

Mind in geboorte
De training ‘Mindful zwangerschap, geboorte en ouderschap’ is speciaal voor vrouwen/koppels die angst en/of stress ervaren als ze nadenken over de zwangeschap, geboorte en/of het ouderschap. Klik hier voor meer informatie.


Online Geboorte Academie

Een online cursus die bestaat uit 7 modules. Per module zijn er verschillende videolessen en op het eind een aantal fijne bonussen. Je krijgt direct 9 maanden toegang tot alles modules en de mogelijkheid om iedere 2 weken vragen te stellen. Je kunt de video’s bekijken waar en wanneer je maar wilt en zo vaak als je wilt. Klik hier voor meer informatie.  

 

Babyopkomst

Bij Baby op Komst kun je verschillende online zwangerschapscursussen volgen. De cursussen zijn ontwikkeld door verloskundigen en andere medici. Je kunt kiezen voor de onderwerpen ‘Gezond tijdens je zwangerschap’, ‘Goed voorbereid bevallen’ en ‘Na je bevalling’. Elk onderwerp heeft verschillende cursussen. Klik hier voor meer informatie.

 

Hypnobirthing bij Momflow

Een cursus waarbij jij en je partner alle tools krijgen voor een mooie, ontspannen geboorte. Klik hier voor meer informatie.

 

Hypnobirthing bij Dreumeland

Een eendaagse bevalcursus voor jou en je partner. Samen bereid je je voor met behulp van eenvoudige technieken, die we tijdens deze dag helemaal eigen en persoonlijk gaan maken. Op deze manier passen de oefeningen echt bij jou en je partner. Klik hier voor meer informatie.


Inspiratieworkshop Zwanger & Zijn

Yoga, mindfulness en haptonomie ineen: een Body & Mind benadering. Klik hier voor meer informatie.

 

Zwangerschapsyoga en -pilates bij JBM

JBM kan je helpen tijdens je zwangerschap met oefeningen, ademtechnieken en ontspannen én bij je lichamelijke en mentale voorbereiding op de bevalling. Je gaat de verbinding aan met je lijf, je kindje en andere zwangeren, om de zwangerschap als een unieke beleving te ervaren. Klik hier voor meer informatie.

 

Yoga en Bodyfit

Zwanger in Balans Do-in yoga is de meest effectieve manier om je lichaam soepel, sterk en ontspannen te maken voor een prettige zwangerschap en een zo ontspannen mogelijke bevalling. Klik hier voor meer informatie.

 

Mom in Balance

De ambitie van Mom in Balance is zoveel mogelijk (aanstaande) moeders zich sterk en energiek te laten voelen, de juiste keuzes te laten maken om volop te genieten van het moederschap in combinatie met het behouden van je persoonlijke ambities en doelen.
Er zijn 3 typen workouts: Zwanger Workout, voor een fitte actieve zwangerschap;  Back in Shape Workout, voor een sterk herstel vlak na je bevalling en Mom in Shape, om sterk en energiek in het dagelijks leven te staan. Klik hier voor meer informatie.


2 handen op 1 buik

Zwangerschapscursus voor alleenstaande zwangeren! Of je daar nu bewust voor gekozen hebt via een donor, of omdat je samen met de biologische vader(s) gaat co-ouderen, of omdat het alleenstand zwanger zijn een onverwachte situatie was en je er toch helemaal voor wilt gaan.

Tijdens de cursus word je als single zwangere zo goed mogelijk voorbereid op de geboorte van je kind en de kraamperiode. Ook bouw je een netwerk op met andere single zwangeren zodat je voor, tijdens en na de geboorte van de baby steun kunt voelen en ervaringen kunt uitwisselen over het solomoederschap. Klik hier voor meer informatie.


Praktijk voor zwangerschapsbegeleiding (IJsselstein)

In deze praktijk kun je terecht voor:

  • Zwangerschapscursussen
  • Postpartum cursussen
  • Individuele zwangerschapsbegeleiding
  • Fysiotherapeutische behandeling (van zwangerschapsgerelateerde klachten)
  • Zwangerschapsmassage
  • Behandeling van varices (spataderen) pré- en postnataal

Info: www.zbij.nl


Zwanger fit & mama fit (Waarder)

ZwangerFit is een combinatie van zwangerschapsbegeleiding en fitness. Naast een individueel fitnessprogramma is er aandacht voor voorlichting, bekkenbodem-, ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Zo wordt je goed voorbereid op de bevalling. Onderdeel van de cursus is ook de mogelijkheid tot het volgen van een partneravond. Op deze avond is er vooral aandacht voor de rol van de partner bij de bevalling.


MoederFit
Zwangerschap en bevalling hebben veel impact op het lichaam. Goed herstellen kost tijd en gerichte aandacht. MoederFit kan hierbij helpen. Elke cursist krijgt een individueel fitnessprogramma met accent op herstel van bekkenbodem- en buikspieren. Zo vormt MoederFit een ideale brug tussen zwangerschap en het weer hervatten van de dagelijkse bezigheden en  sport.

            Info: www.fysiotherapiemaxima.nl


Cursus EHBO bij baby’s en kinderen

Volg een cursus EHBO bij Baby’s en Kinderen. Speciaal voor cliënten van verloskundigenpraktijken een mooie korting. Nu je zelf zwanger bent, is het een goed moment om te leren hoe je eerste hulp kunt verlenen bij je kind(eren) via deze snelle en gemakkelijke cursus. Wacht dus niet langer en start nu met de cursus! Schrijf je hier in!