Kraamzorg

Kraamzorg is een unieke zorg in Nederland, die je bijna nergens ter wereld vindt. Tijdens je thuis- of poliklinische bevalling ondersteunt de kraamverzorgende de aanstaande ouders en de verloskundige. In de eerste week na de bevalling komt zij elke dag 3 tot 8 uur om controles te doen bij de moeder en baby. Denk aan bijvoorbeeld temperatuur, gewicht, kleur van het kindje, hechtingen, bloedverlies, etc. Daarnaast leert ze jullie natuurlijk jullie kindje kennen en verzorgen. Ook biedt zij begeleiding bij borst- en flesvoeding én is zij de ogen en oren van de verloskundige. Kies je voor 3-uurs zorg (3 uur per dag)  dan ligt de focus op de controles en verzorging. Kies je voor 49-uurs zorg (49 uur in de week), dan kijkt de kraamverzorgende of ze ook toekomt aan bijvoorbeeld het schoonmaken van badkamer en toilet, het verschonen van je bed en de was. 

 

Er zijn veel verschillende kraamcentra in Nederland en je kunt zelf kiezen bij welk kraamcentrum je je inschrijft. Het is wel slim om dat al op tijd in je zwangerschap te doen, omdat je anders het risico loopt dat kraamcentra vol zitten en je wordt ingeschreven bij een kraamcentrum wat de verzekering voor je uitkiest. Je krijgt dan ook alleen de minimale uren.  

 

Onze praktijk werkt nauw samen met Kraamzorg Woerden. Kraamzorg Woerden bestaat uit een klein team van ervaren, bekwame en enthousiaste kraamverzorgenden uit de regio Woerden. De kraamverzorgenden zijn altijd up-to-dat als het gaat om de laatste ontwikkelingen op het gebied van moeder, kind en gezin. Door de nauwe samenwerking hebben we korte lijntjes en kunnen we snel schakelen als dat nodig is. Wil je je aanmelden bij Kraamzorg Woerden, klik dan op deze link