Nieuwe Corona-update – 16 maart

Nieuwe update mbt Corona-virus 

Via deze weg een nieuwe update over de genomen maatregelen. Met deze maatregelen willen we de gezondheid van jullie en ons zoveel mogelijk beschermen. Deze maatregelen zijn aanvullend op de al eerder verstrekte informatie. Lees ook deze info weer goed!

  • Wij vragen je om alleen naar de controle toe te komen en geen partner of kinderen mee te nemen. Je kunt eventueel beeldbellen, zodat je partner er toch bij kan zijn.
  • De dag van of voor je controle wordt je door ons gebeld, zodat je je vragen alvast kunt stellen. Het kan zijn dat we anoniem bellen! Houd je telefoon dus in de gaten en neem de telefoon ook op als er anoniem gebeld wordt!
  • Alle echo-afspraken, dus ook die van de 20-weken echo, blijven staan (pretecho’s niet!). Ook voor alle echo-afspraken verzoeken we je om alleen te komen. Je kunt eventueel beeldbellen zodat je partner er toch bij kan zijn.
  • Groepsbijeenkomsten, zoals informatieavonden en Centering Pregnancy-bijeenkomsten worden afgelast, in ieder geval tot en met 6 april 2020. Neem je deel aan de Centering Pregnancy dan worden jullie van te voren gebeld door de groepsbegeleiders van jullie groep. De controles vinden zo veel mogelijk plaats tijdens de geplande bijeenkomsten.
  • Vooralsnog is het laboratorium/de bloedafname in het ziekenhuis gewoon geopend. De wachtruimte is ruim genoeg om afstand van elkaar te kunnen bewaren. Moet je voor een suikertest (OGTT), dan moet je tussen de 2 bloedprikmomenten in het ziekenhuis blijven. Je hoeft dan niet persé in de wachtruimte van het lab te blijven, maar kunt bijvoorbeeld ook naar het restaurant. Zorg in elk geval ook daar dat je voldoende afstand van andere mensen houdt! 
  • Kraamvisites doen wij telefonisch, tenzij de hielprik moet worden gedaan of er een andere reden is dat we langs moeten komen. DIT TELEFOONGESPREK GRAAG OP DE SPEAKER MET DE KRAAMVERZORGENDE ERBIJ!
  • Kraamvisite na de bevalling is niet gewenst in het ziekenhuis. Beval je thuis, dan is kraambezoek welkom als er geen kraamverzorgster (meer) aanwezig is, dit geldt voor de hele kraamweek. Vraag het kraambezoek alleen langs te komen als ze geen ziekteverschijnselen hebben en beperk dit zoveel mogelijk.
  • Moet je langer in het ziekenhuis blijven, dan gelden de regels die in het ziekenhuis worden gehanteerd.
  • Verder gelden voor zwangeren dezelfde maatregelen als voor niet-zwangeren. Houd daarom het nieuws in de gaten en volg de algemene richtlijnen van het RIVM op. 

Veel van deze maatregelen zijn écht niet leuk, dat realiseren we ons maar al te goed! Gelukkig bemerken we veel begrip van jullie kant en daarvoor onze grote dank! 

We houden jullie op de hoogte van verdere ontwikkelingen via onze website, Facebookpagina en Instagram.

Heb je nog vragen, bel ons gerust of kijk op de website van het RIVM voor meer vragen & antwoorden.

Met hartelijke groet,

Assistentes en Verloskundigen van Uitgerekend Woerden

0348-820208

Team Geel: 06-21807892

Team Groen: 06-53977623