Zwanger

Een zwangerschap is een heel bijzondere gebeurtenis die vaak een groot effect heeft op de vrouw en haar partner. Op zowel lichamelijk als emotioneel gebied verandert er bij de vrouw veel. De mate van verandering verschilt van persoon tot persoon en zelfs van zwangerschap tot zwangerschap.

 

(Aanstaande) ouders willen er veelal alles aan doen om hun baby een zo goed mogelijke start te geven. Dat kan al door gezond te leven (bij voorkeur al voor de zwangerschap), je te verdiepen in het proces van zwanger zijn en bevallen, het verzamelen van informatie en het vragen van adviezen aan zorgprofessionals. Daarnaast zijn er deskundigen die het gezonde verloop van de zwangerschap in de gaten houden en het signaleren als dat afwijkend is, zowel op lichamelijk als emotioneel gebied. Als verloskundigen hebben wij deze taak en geven wij voorlichting en psychosociale begeleiding om de zwangerschap zoveel als kan gezond te laten verlopen.

 

Op de website www.deverloskundige.nl vind je heel veel informatie over  zwanger zijn, wat daarbij komt kijken en wat je van ons als verloskundigen mag verwachten.