Coaching algemene informatie

De visie van ons als verloskundigen is dat een zwangerschap, bevalling en kraamtijd een intense, maar mooie en bijzondere ervaring zouden moeten zijn. Helaas is dit niet altijd zo. Vaak heeft dat te maken met interventies die gedaan (moeten) worden of een bepaalde manier van (niet) communiceren. Het kan dan zijn dat je bevalling dan een trauma voor je wordt.

Als je een trauma hebt overgehouden hebt aan je bevalling en je daar, langer of korter geleden, nog fysieke óf mentale klachten van hebt, is dat heel naar. Zeker als je weer zwanger bent of wilt worden.

Sinds december 2018 is Hanneke gecertificeerd geboortetrauma-consulent. Zij kan je helpen als je een geboortetrauma hebt. Door middel van een herstelgesprek kun je herstellen van je trauma.

Meestal kunnen in één of twee gesprekken de klachten verdwijnen en zul jij  je beter gaan voelen. De ervaring is dat vrouwen al tijdens het gesprek de eerste tekenen van herstel opmerken en dat dit in een paar weken tijd verder kan verbeteren. Ook je kind en je gezin kunnen hiervan mee profiteren. Het herstel is blijvend en gaat vaak gepaard met meer energie, gevoel van controle, toename van welzijn en ontspanning binnen het gezin.

Het herstelgesprek is een nieuwe therapie en is door Brun Kuipers ontwikkeld vanuit de Epigenetica, Neuropsychologie en Verplegingswetenschappen. Omdat er geen effectieve behandeling bestond voor vrouwen met een geboortetrauma, richt zij zich volledig op deze groep die veel problemen ervaart in het dagelijks leven. Vele vrouwen profiteren ervan en ervaren het herstelgesprek als positief. Ervaring leert dat ruim 80% van de cliënten profiteert na 1 of 2 gesprekken. Soms duurt de behandeling langer, wordt er doorverwezen of samengewerkt met andere gezondheidsprofessionals. De wetenschappelijke onderbouwing is in januari 2018 gepubliceerd met als doel geboortetrauma’s te onderzoeken en de effecten en ervaringen van de herstelgesprekken te beschrijven. Voor meer informatie klik hier.

Helaas vergoedt de verzekering deze behandeltherapie (nog) niet. De kosten van een gesprek zijn € 100 (incl BTW), dat is inclusief telefonische intake en evaluatie.

Wil je graag een gesprek plannen of heb je vragen aan Hanneke, vul dan het aanmeldformulier in. Dan zal Hanneke contact met je opnemen.